Gæstebog

Hej Helle-Dorte
Det er svært at sætte ord på min oplevelse hos Søndervang rideterapi, da det har gjort noget for mig jeg troede ikke var muligt.
Da jeg startede havde jeg det elendigt, Jeg var bange for livet og alt der fulgte med. Min angst styrede mit liv, den tog alle beslutningerne for mig.
Nu drømmer jeg om rejser, ses mere med mine venner. Der er ingen tvivl om angsten stadig er en del af mit liv, forskellen er at den ikke styrer mit liv.
Jeg har genfundet en glæde og jeg arbejder fortsat på mine udfordringer gennem rideterapien, det giver mig modet til at stå ansigt til ansigt med min fortid og baner vejen for en bedre og mere glædelig fremtid.
Sille

Kære Helle-Dorte. 

Rideterapien ved Montana og dig har hjulpet mig med at blive rask. Jeg har genfundet min mentale sundhed, mine ressourcer er øget og mit overskud vokset. 

Jeg kom med en belastningsreaktion efter langvarig stress. Jeg manglede søvn, havde uro i krop og tanker. Jeg havde mange angstanfald. Jeg havde mistet tilliden til mig selv.

I rideterapien mærkede jeg igen mig selv få ro i min krop og tanker. Montanas kropsvarme og rytme gav varme og ro i min krop. Mit hoved faldt til ro i det jeg var fordybet i kontakten og arbejdet med hesten. Jeg har formået at få ”lederskab” over Montana. Hun fik tillid til mig og lod sig lede af mig. Jeg mærkede en stor tilfredshed når det lykkedes og gradvist er min tillid til mig selv genopbygget.

Jeg mærker alle følelser i kontakten med Montana og at give plads til det – gav også ro i mit sind og jeg kunne bare være Mig.

TAK for den store hjælp du og Montana har givet mig i Rideterapien. Det er en hjælp der er svært at sætte ord på – den skal mærkes og opleves. Rideterapien gav på samme måde mig muligheden for at blive rask uden brug af mange ord, men blot med nærvær.

Tak for det!!

Mange hilsner og taknemmelighed

Jane 😊

❤️ RIDETERAPI❤️
Når jeg tænker tilbage på hvordan jeg havde det før jeg startede i rideterapi opdager jeg hvor meget det har gjort for mig og mit forhold til mig selv. Det har lært mig hvordan man kan have en god forbindelse mellem hoved og krop, som var et stort problem for mig før rideterapi.
 
Jeg har fået en forståelse for min krop og at der er steder i kroppen, som har det godt og der er steder i kroppen, som har det mindre godt og det er okay. Jeg har også fået stor glæde af at være sammen med hestene i rideterapi. Hesten giver noget andet end man lige tror og det samvær med hesten er noget meget specielt. Den ro som hesten giver og at mærke dens bløde pels under ens hånd er afgørende for mig.
 
Jeg kan stå i timevis hos hestene fordi de er rolige og man får en følelse af de forstår og passer på en. Hestene er kun en del af rideterapi. En anden del er de samtaler vi har mellem ridning. De samtaler har jeg lige så meget ud af sammen med Helle-Dorte. Jeg har lært at min krop er okay som den er her og nu og hvordan kan jeg få det bedre med mig selv i nuet og være tilstedet her i nuet ❤️  
 
 Anonym bruger ❤️ 
Da jeg startede til rideterapi, vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle forvente. Jeg ville rigtig gerne have det bedre, og synes jeg ville prøve noget nyt. En af de ting jeg meget gerne ville af med, er mit ”selvhad”. Men jeg kæmpede også med træthed og mangel på ro.
 
De sidste 10 gange har gjort meget mere end jeg kunne have håbet på. Jeg er blevet meget mere opmærksom på min vejrtrækning og mit fokus. Siden jeg startede, har jeg ikke haft panikanfald, som jeg før har kunne få. Så selvom jeg stadig mærker en smule angst, kommer det ikke ud af kontrol på samme måde.
 
Jeg har opdaget nogle uhensigtsmæssige tankemønstre og adfærd, som jeg lige nu prøver aktivt at ændre på. Min træthed har også skiftet karakter. Jeg kan ikke helt beskrive hvordan, men jeg synes at det føles anderledes. Med hensyn til mit ”selvhad” kan jeg selvfølgelig stadig mærke det. Især når jeg er træt. 
 
MEN hvor det før føltes som en dyne som lå tungt og påvirkede alt jeg gjorde. Står det nu ved siden af og stikker til mig. Det stikker hver dag, og nogle gange tit, men det er ikke længere almægtig. 
Der er også begyndt at være positive tanker, hvilket er meget nyt, da jeg normalt ikke har en indre stemme der kan agere modpol til mit ”selvhad”. Så selvom jeg stadig har noget arbejde foran mig, så er der sket så meget mere end jeg turde håbe på.🐴
-Luna🌻